Biodinamikus craniosacralis kezelés

A biodinamikus craniosacralis módszer amellett, hogy a nyugati orvostudományból fejlődött ki, megközelítésében  teljesen holisztikus. A test-lélek-psziché elválaszthatatlanságánál fogva a fizikai tünetek mellett mind azok lélektani aspektusaival, mind pedig a minket működtető legfinomabb testi és tudati rendszerekkel egyidejűleg foglalkozik.

A rendszerint egy órás kezelés során a feszült testtájékok, jellemzően a nyak, medence, gerincoszlop és a koponyacsontok ellazulásával megvalósul a testfolyadékok (többek között az agyi-gerincvelőfolyadék) zavartalan áramlása, mely alapfeltétele az immunrendszer hatékony működésének és a jó közérzetnek is.

A biodinamikus craniosacralis kezelés fizikai manipuláció nélkül a szervezet természetes önszabályozását segítve állítja vissza a test anatómiai egyensúlyát, mellyel mély, relaxált tudatállapot jár együtt. Biztonságosan alkalmazható súlyosan sérült vagy idős emberek esetén is.

Várandósság ideje alatt elősegíti a magzat zavartalan fejlődését valamint segít a testnek megtalálni  folytonosan változó egyensúlyát.

A testi tünetek megszűnése mellett a terápiás kezelések eredményeképpen megvalósulhat a lelki béke állapota is.

A kezelés felöltözve, masszázsasztalon fekve történik.

Rendkívül hatékony a stressz tartós oldására, álmatlanságra, gerincsérv megelőzésére, érzelmi problémákra vagy a gyász feldolgozására.

A kötőszöveti rendszer feszültségmentesedése által a csontok finoman optimális helyükre kerülnek. A test egyensúlya középvonala mentén visszaáll.

A kezelés fizikailag rendkívül gyengéd, nagy hatékonysággal támogatja a test öngyógyulását és önszabályozó mechanizmusainak működését ezért életkortól függetlenül javallott például a következő jelenségek MEGELŐZÉSÉRE:

  • Derék-, hát-, gerinc- és nyakfájdalommeridianok
  • Fejfájás, migrén, stressz
  • Emésztéssel, anyagcserével kapcsolatos problémák
  • Depresszió, pánikbetegség, szorongás érzelmi problémák
  • Éjszakai fogcsikorgatás, állkapocs problémák
  • Álmatlanság, alvási nehézségek
  • Központi idegrendszeri problémák
  • Menstruációs görcsök, fájdalmak
  • Immunrendszeri problémák

 

Segítséget nyújt továbbá, hogy műtéti beavatkozás, szülés után a test mihamarabb visszatérjen optimális egyensúlyába.  Gyógyíthatatlan betegségek esetében pedig, hogy a degradáció a lehető leglassúbb lefolyású legyen illetve, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon.

Érdemes olyan ruhában menni vagy hozni amiben kényelmesen tud a hátán feküdni.

A test állapotától és gyógyulási tendenciától függően jellemzően 1-3 kezelés hoz tartós változást, de szívből ajánlom  “tervszerű megelőző karbantartás”-ként havonta-másfél havonta egy biodinamikus craniosacralis kezelést az esetlegesen kialakuló betegségek megelőzése végett.

A kezelés velejárója a kiegyensúlyozott, rendkívül ellazult állapot. Érdemes kezelését úgy időzítenie, hogy utána lehetőség szerint minél tovább meg tudja őrizni a kezelés hatására megvalósult testi-lelki egyensúlyt. A komolyabb koncentrációt vagy fizikai terhelést okozó elfoglaltságok lehetőség szerint kerülendők közvetlenül a kezelés után.

A kezelés hatására a testben elinduló önszabályozó folyamatok a biodinamikus craniosacralis kezelést követő 24-48 órában még intenzíven érezhetők lehetnek. A test szöveteinek újrarendeződéséhez némi időre van szüksége a szervezetnek. A kezelés hatása nemcsak a biodinamikus craniosacralis terápia közben illetve közvetlenül utána, hanem gyakran az azt követő kiadós alvás után érzekelhető teljességében.

A biodinamikus craniosacralis kezelés több mint gyógyító kezelés. Nemcsak fizikai egészségünk megőrzésében  de szellemi, lelki fejlődésünkben is hatékony segítséget nyújt.

FORRÁS: www.biodyncranio.comcraniosacral-logo

A biodinamikus craniosacralis kezelés önmagában is kérhető, teljes értékű kezelési mód, azonban kiváló kiegészítője a Bowen-technikának. A mozdulatok közötti szüneteket felhasználva nyomon követhető és segíthető a craniosacralis ritmus harmonizálódása ezzel fokozható az ellazulás és kihozható a maximum az öngyógyító mechanizmusok serkentésének potenciáljából.