Keczán Judit
Lélek-gyógytornász, Schroth terapeuta,
Bowen-technika alkalmazó

2004-ben diplomáztam a SOTE gyógytornász szakán. Nehezen fogadtam el, hogy „csak” gyógytornász vagyok és nem lett belőlem orvos. Útkeresésem azóta is tart, sorra végeztem kiegészítő képzéseket, mert nem hagy nyugodni egy belső erő: miszerint létezik tökéletes terápia és mindenkin lehet segíteni. Azóta persze megtanultam és megtapasztaltam, hogy ez sajnos nincs mindig így….és azóta már csöppet sem bánt, hogy nem lett belőlem orvos.

Megtaláltam a Bowen technikát, ami nagy szerelem immár 6.éve!

Holisztikus szemléletűvé alakult át praxisom, egész test felől közelítem meg a hozzám fordulók problémáját, szem előtt tartva és kezelve a lelki hátteret. Homeopátiás tanulmányaim óta és alkalmazva a metamorf technikát is lehetőségem van (jelenlegi hitrendszerem szerint) generációkat átívelő „örökölt” betegségek, terheltségek gyógyítására is. A Metamorf-technika tanításával az az álmom is kezd megvalósulni, hogy igazi öngyógyító családok kerülnek ki a kapcsolati rendszereimből.

Céljaim között szerepel  Debrecen régiókban megszerettetni az általam képviselt gyógyítói szemléletet, holisztikus fizioterápiás családi rendelőként működni és tanítani a kollégákat. Hálásan köszönöm az elmúlt években nálam megfordult gyermekek és felnőttek bizalmát és szeretettel várom őket vissza a jövőben is immár megújulva Bowen-Debrecen Központunkban!

Mobilgyógytornászként országosan Gödöllő, Budapest és Szolnok térségekben is elérhető vagyok.

Az én Bowen storym

Egyik kliensem felsége addig nem hagyott nekem békét, míg el nem mentem hozzá egy talpmasszázs kezelésre.

Azt mondja nekem a Rita: – Te Judit én ismerek egy technikát, ennyit kell csinálni – és mozdított két félköríves mozdulatot az alkarján és meggyógyul a beteg.

Visszakérdezek: – ennyit? – és utánzom a mozdulatokat… – Ennyit…

Azon a nyáron már 6.éve gyógytornászkodtam, próbáltam hatékonyabbá tenni a kezelésemet különböző technikák megtanulásával, de egyiket sem találtam elég hatékonynak. Vagy az én fizikai lényemnek volt fizikailag  nehéz a terápia, a manuálterápiai tanulmányaimat  is azért hagytam félbe, mert  3 hétig volt kint az aranyerem. A hagyományos fizioterápiás eljárások, meg azért nem bizonyultak hatékonynak, mert sok múlott a kliensem aktivitásától, szorgalmától.

Hazafelé a „bowden” szócskát mondogattam magamban, hogy el ne felejtsem.

Hamar rátaláltam a Magyar Bowen Egyesület honlapjára, és a következő napokban el is jutottam a magyarországi instrukturunk Liebe György információs estjére, ahol megkaptam életem első Bowen-kezelését. Alig pár mozdulatot kaptam ülve.A vállam körül nagyon érzékeny pontokat nyomogatott a Gyuri, még a könnyem is kicsordult. No de amit ezután tapasztaltam  azt sosem felejtem el. Budapest melletti kis faluban éltem akkor, és az alig 30 kilométeres távot az ismeretlen sötét utcákon úgy tettem meg, mintha mindig is azon az úton közlekedtem volna. Az elmém kitisztult, fáradtságnak nyoma sem volt, tudtam, hogy olyan dolgot tapasztaltam meg, ami radikálisan meg fogja  változtatni az életemet. Még szerencse , hogy nem füleltek le a rendőrök, hisz a legrövidebb út hazáig néhány egyirányú utcát is jelentett…. szembe behajtva 🙂

Akkoriban magánéleti problémáim miatt feszültségoldót és antidepresszánst szedtem, de aznap mikor ránéztem a feszültségoldó fiolájára, azt éreztem, hogy többé nincs szükségem rá, nem bírtam bevenni. Aztán szép lassan ahogy el kezdtem a tanfolyamot és egyre több Bowen impulzushoz jutott a testem és a lelkem, az antidepresszánsról is sikerült leállni.

Azóta több kevesebb sikerrel jutok én magam is terápiához, attól függően, hogy lakóhelyemhez közel épp találok-e Bowen-alkalmazót. De  váltig állítom, hogy más gyógyszermentes terápiát amivel ilyen hatékonyan gyógyulni lehet és tartósan  jól-létben maradni nem ismerek. Ráadásul a kéz mindig kéznél van.