Csapatunk

Keczán Judit 
Lélek-gyógytornász, Schroth terapeuta,

 Bowen-technika alkalmazó

2004-ben diplomáztam a SOTE gyógytornász szakán. Nehezen fogadtam el, hogy „csak” gyógytornász vagyok és nem lett belőlem orvos. Útkeresésem azóta is tart, sorra végeztem kiegészítő képzéseket, mert nem hagy nyugodni egy belső erő: miszerint létezik tökéletes terápia és mindenkin lehet segíteni. Azóta persze megtanultam és megtapasztaltam, hogy ez sajnos nincs mindig így….és azóta már csöppet sem bánt, hogy nem lett belőlem orvosJ

Megtaláltam a Bowen technikát, ami nagy szerelem immár 6.éve!

Holisztikus szemléletűvé alakult át praxisom, egész test felől közelítem meg a hozzám fordulók problémáját, szem előtt tartva és kezelve a lelki hátteret. Homeopátiás tanulmányaim óta és alkalmazva a metamorf technikát is lehetőségem van (jelenlegi hitrendszerem szerint) generációkat átívelő „örökölt” betegségek, terheltségek gyógyítására is. A Metamorf-technika tanításával az az álmom is kezd megvalósulni, hogy igazi öngyógyító családok kerülnek ki a kapcsolati rendszereimből.

Céljaim között szerepel  Debrecen régiókban megszerettetni az általam képviselt gyógyítói szemléletet, holisztikus fizioterápiás családi rendelőként működni és tanítani a kollégákat. Hálásan köszönöm az elmúlt években nálam megfordult gyermekek és felnőttek bizalmát és szeretettel várom őket vissza a jövőben is immár megújulva Bowen-Debrecen Központunkban!

Mobilgyógytornászként országosan Gödöllő, Budapest és Szolnok térségekben is elérhető vagyok.

Bővebben…

Gyenege Krisztina
Védőnő, TSMT-terapeuta

2002-ben szereztem diplomámat a DE- Egészségügyi Főiskolai Karán. 2002 óta dolgozok védőnőként, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gyerekek fejlődését születésüktől fogva nyomon követhetem. Mivel várandós anyákkal, kicsi gyerekekkel foglalkozok, mindig kerestem azokat a gyógymódokat, amelyek a legkíméletesebbek, finoman avatkoznak be a szervezet működésébe, úgymond emlékeztetik testünket, lelkünket a „helyes útra”. Hiszek abban, hogy a szervezetünk egy hihetetlenül intelligens rendszer, minden eltérésnek megvan az oka, csak a kulcsot kell megtalálni hozzá.

2010-ben, egy továbbképzésen hallottam először a Lakatos Katalin által kidolgozott TSMT-ről, aminek a szemlélete magával ragadott. Azóta teljesen más szemmel nézem a gyermekek fejlődését.  Olyan eltérések esetén is tudunk segíteni, amelyek a hagyományos módszerekkel fejlesztve csak nagyon kevés sikerekkel járnak.  Bizonyos helyzetekben pedig mindenképpen kell a szenzomotoros terápia.  Mozgásos gyakorlatokból áll, de az érdekes benne, hogy nem csak a mozgáskoordinációt javítja, hanem pszichés, és szociális területeken is érződik a hatása, okosító tornának is nevezik. Minden működésünket az idegrendszer irányítja, és ha az idegrendszer működését optimalizáljuk, hatással van az egész személyiségre. Jó hatással van mozgásfejlődés eltérése, megkésett beszédfejlődés, bizonyos magatartászavarok, hiperaktivitás, autizmus spektrum zavar, figyelemzavar, tanulási nehézségek esetén. Szeretettel várom azokat a családokat, akik gyermekük fejlődése érdekében belekezdenének egy izgalmas, újfajta dologba.