Haspuffadás, epepangás, savasodás, krónikus székrekedés és hasmenés, ételallergiák számos embernek nehezítik meg a mindennapi életét.

Emésztőszervi problémák a fájdalmon és egyéb nemkívánatos tüneteken túl erősen bekorlátozhatják a hétköznapjainkat, nem ehetünk bármit, bármikor és még a mozgásszabadságunkat is beszűkíthetik.

Az emésztőrendszerünk épsége az immunrendszerünk egészséges működéséhez is elengedhetetlen és kutatások szerint az érzelmi életünkre, (mint a beleinkbe lévő érzelmi agy) is hatással van.

Sokan ébrednek éjjel 1 és 3 óra között, ami a máj és epeműködés zavarára utal. Eleinte lehet, más nem is jelzi, hogy kezd elhangolódni az egyensúly a szervezetünkben. Mennyire nem jó, ha ilyenkor altatóval próbáljuk meg” túlnyomni” szervezetünket a problémán!

A tartós stressz, a túlterheltség pedig krónikus kimerültséghez vezet, amit krónikus fáradtság szindróma nevű tünet együtteshez vezet, aminek az emésztési problémák képezik az egyik tünetcsoportját.

Nyilvánvaló megoldásnak kínálkozik a kiegyensúlyozott emésztéshez a kiegyensúlyozott életvitel.

De sajnos olyan szinten gyűrűznek be problémáink, hogy szervezetünk önmaga segítség nélkül nem tud kikerülni belőle.

A Bowen-technikával már az első kezelés közben áthangolódik a vegetatív idegrendszer, elhárítódnak az akadályok az öngyógyító működési mechanizmusok beindulása és felgyorsulása elől. Helyreállnak az életfunkciók köztük az emésztés és kiválasztás is. Tapasztalatim szerint már az első alkalomtól kezdve megérezhetjük a terápia jótékony hatását.

Az emésztőszervi és kiválasztószervi újrahangolás kedvező „mellékhatásaként” a fogyás is beindulhat.