…vagy mégse? A Bowen –technikával megoldhatatlannak ítélt betegségeken lehet segíteni

Ezt a speciális terápiát Tom Bowen találta fel és fejlesztette ki. Az ausztrál manuálterapeuta autodidakta módon tanulta ezt a technikát, az 1950-es évektől egészen haláláig igyekezett segíteni a betegeken. Rájött arra, hogy amennyiben a test teljes nyugalmi állapotba kerül, képessé válik az öngyógyításra.

A kezelés lényege, hogy a test bizonyos pontjain precíz izom és kötőszöveti fogásokat hajtunk végre, amelyek pozitív hatással vannak a kialakult testi problémákra. Minden egyes mozdulat, fogás egyénre szabott, a Bowen-technika nem hasonlít sem az akupunktúrára, sem a reflexoterápiára. Az izomrostok összenyomásával egy a testet átjáró vibráció keletkezik, amely energiává alakul át, és beindítja és serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Az 1950-es évek végén Tom Bowen már több mint 13 ezer személyen segített. Ez a magas szám annak is volt köszönhető, hogy óránként 14 páciensén segített. A kezelés eredményességét bizonyítják azok a feljegyzések, miszerint a betegségekkel küzdő emberek átlagosan 2–3 találkozás után már helyrejöttek.

A Bowen-technika fogásait 1992-re már 29 ezren sajátították el, őket összesen 98 oktató képezte ki. A világ több mint 30 országában szerveztek szemináriumokat, és 18 Bowen Egyesületet alapítottak.

 Mi a Bowen-technikával dolgozók egyértelműen megfogalmazzuk: nem a terápiáktól és a terapeutától gyógyulunk meg. Ezt el kell fogadnunk. A terápiák csak a gyógyulási folyamatokat segítik, gyorsítják fel. Az emberi test annyira tökéletes felépítésű, hogy képes a betegségeket, a problémákat magától orvosolnia. A Bowen-technkia hatása abban rejlik, hogy általa képes a test olyan állapotba kerülni, hogy az öngyógyító mechanizmusok beinduljanak, felgyorsuljanak.
Igazi oki terápia, mert a mozdulatok hatására képes a betegség hátterében álló mély lelki válság, feldolgozatlan tragédia, stressz is feloldódni. A gyakori derékfájással küzdők általában a holnap miatt aggódnak, és ez a lelki feszültség üt ki derékfájás formájában.

Fontos, hogy a beteg képes legyen elhinni, hogy meggyógyulhat. A Bowen-technika sem jelent minden betegségre gyógyírt, de tapasztalatunk szerint több mozgásszervi betegségben, epilepsziában, idegbetegségben, hormonzavarokban, izomfájdalmakban, belső szervi megbetegedésekben, meddőségben, nőgyógyászati betegségekben, krónikus stresszben és fáradságban szenvedő embereken tudunk eredményesen segíteni. Lerövidíti a rehabilitációs időt a műtétek után. Életminőség javítása érhető el autoimmun betegségekben is. A páciensek már az első kezelésre pozitívan reagálnak, így érdemes kipróbálni ezt az egyedi terápiás eljárást.