Mikor kezeléseimet befejezem, tájékoztatom kezeltjeimet a terápiás tanácsaimról és közben elhangzik ez a mondat, hogy:”-..és heves reakciók előfordulhatnak”

Szinte minden esetben érzem, a felém áramló finom szkepticizmus energiáját ☺ , és a bátrabbak nekem is szegezik a kérdést:-„Ettől a pár fogástól??”
Aztán legközelebb mikor megkérdezem a kezelést követő napok eseményeit, bizony számos esetben számolnak be hasmenésről, fáradékonyságról, hangulatingadozásról, „összevert érzésről”, izomlázról. Nem ritkán már az első kezelés beindítja a méregtelenítést, ami igen intenzív formákat is ölthet. Fokozódhat az ízadékonyság is, és büdösebbé válhat a testszagunk…
Sokszor, évekkel korábbi betegségek üthetik fel újra fejüket, vagy újra „megbetegedünk”, taknyosak lázasak leszünk. Nem ritka a torokfájás, rejkedtség. Kiütések is jöhetnek bőrünkre.
Megnyugtatásul álljon itt, és a kezeléseim során is ezt hallhatják:
Minden a legnagyobb rendben van! Az ön szervezete tökéletesen működik, megkezdődtek a helyreállítási folyamatok, aminek következtében a GYÓGYULÁS is!

A gyógyulások törvényszerűségét már az 1800-as évek végén Dr. Constantine Hering homeopata orvos megfogalmazta, amit 1911-ben neveztek el róla Hering-féle szabálynak.
Hering doktor megfigyelte, hogy a holisztikus (azaz egész testet-lelket figyelembe vevő) gyógyulási folyamatok iránya a testből bentről ki, a testen fentről le és időben visszafelé történik. Ha ezt az irányt tapasztaljuk a kezeléseink során, akkor az a kezelési irány jó, az a kezelés igazi gyógyító kezelésnek mondható. Úgy hámozzuk le a rétegeket kezeltünkről, mint ahogy a hagyma héját hámozzuk: rétegről-rétegre.

Mit is jelent a gyakorlatban?

A tünetek bentről kifelé haladása azt jelenti, hogy egy súlyosabb, létfontosságú szerveket, szervrendszereket veszélyeztető betegség elmúlik, miközben esetleg egy kevésbé létfontosságú szervet érintő, „kintebb” lévő tünet jelenik meg. Pl elmúlik valakinek az asztmája és el kezd viszketni a bőre. Vagy elmúlik az alvászavara de helyette egy reggel arra ébred, hogy beáll a dereka. A viselkedészavaros gyereknek el kezd csurogni az orra, akár be is lázasodhat.
A fentről-le irány azt jelenti, hogy először a test felsőbb részéről múlik el a kóros folyamat mintegy átvonul a testen és a lábak lesznek utoljára érintettek.
Az, hogy idővel visszafelé gyógyulunk, az pedig azt jelenti, hogy korábbi betegségek kiújulhatnak, azok, amikre már akár nem is emlékszünk. Ha ez ráadásul kijjebb is van, azaz kevésbé életfontosságú szervet veszélyeztet, pl a fent említett derékfájás, akkor jó a gyógyulási irány.
Ha a fenti gyógyulási krízisbe kerül a teste egy Bowen-kezelés vagy más holisztikus kezelést pl. homeopátiás kezelést követően, akkor nincs más teendője, míg továbbra is szelíd módszerekkel támogatni az öngyógyító mechanizmusok működését és lehetőleg nem elnyomni antibiotikus vagy szteroidos terápiákkal.
Természetesen néha előfordulhatnak igen heves gyógyulási krízisek, ebben az esetben orvosi kivizsgálás és ellátás lehet szükségszerű és amennyiben úgy ítéli meg az orvos akkor gyógyszeresen is bele kell nyúlni a folyamatba.(Jó hír, hogy a megkezdett gyógyreakciókat kisebb antibiotikumos kezelés sem állítja le, csak elnyújtja, lelassítja…)
Fogyasszon sok folyadékot, egyen könnyen emészthető vitamindús ételeket. Pihenjen többet, lassuljon le a teste ritmusára, a helyreállító üzemmódnak nem kedvez a pörgés, stressz, munka…Ha módja van rá keressen fel a praxisban és egy pár minimalista mozdulattal lehet segíteni a kellemetlen gyógyreakciók tünetein.
Sokszor nem a második, hanem a harmadik vagy későbbi kezelések következtében kerülhetünk ilyen helyreállító állapotba, ez is teljesen normális reakció. Összefügghet az egyéni érzékenységgel a szervezet méreganyagokkal való terheltségével.
Maga a méregtelenítés beindulása is egyébként egy bentről kifelé irányuló reakciónak tekinthető, amikor is a szervekben, szövetekben évek évtizedek által (már a kisbabákban is) felhalmozódó méreganyagok el kezdenek kiáramlani a Bowen-által kezdett rezgések hatására. A kivezetés történhet a bőrön, légutakon, vizeletben, székletben, ahol ezt a szervezet meg tudja valósítani….
A terapeuta részéről az jelenti az igazi kihívást, hogy úgy találja el az alkalmazott impulzusok számát és minőségét, hogy a gyógyreakciók beinduljanak, de nem hozzanak létre heves folyamatokat. A TerapiArt módszereivel magam is szelíden próbálom meg felébreszteni a szervezet öngyógyító mechanizmusait.